Najveći sajam vina u Srbiji, 12. BeoWine, održaće se 25. i 26. marta na Beogradskom sajmu.

Ovaj veliki događaj, na jednom mestu okupiće sve učesnike turističko-ugostiteljske privrede u cilju uspostavljanja novih kontakata i ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

BeoWine će tradicionalno, pod kupolom sajamske hale 3 okupiti vodeće proizvođače i profesionalce, kao i ljubitelje dobrog vina, da predstave i ocene aktuelnu izlagačku ponudu.

Na taj način, u toku trajanja sajma, vinska publika će moći da se edukuje o novim trendovima u regionalnom i globalnom vinarstvu, da isproba aktuelne berbe velikog broja proizvođača i uživa u sinergiji koju BeoWine godinama uspostavlja.

U planu je bogat prateći program sa radionicama, masterklasovima, panel diskusijama i drugim sadržajima bez kojih se ne mogu zamisliti veliki vinski događaji.

Sve veći uspesi domaćih vinara na međunarodnim takmičenjima i tržištima visoko su pozicionirali vina Srbije, što će na sajmu biti predstavljeno na inovativan i ilustrativan način. Svojevrsni „Put vina Srbije“, od severa ka jugu, posetioci će moći da prate i dožive sa degustacionom čašom u ruci.

Inostrani gosti imaće svoj, izdvojen prostor, baš kao i proizvođači rakije i drugih žestokih pića, saglasno nameri da u novom izdanju sajamski prostor bude pregledno organizovan za što lakše snalaženje i učesnika i gostiju.

Po uzoru na velike vinske smotre, BeoWine raste i razvija se prateći dešavanja i kretanja u vinskoj industriji, a naredno izdanje pokazaće koliko je vinoljupcima i vinskim profesionalcima ovaj događaj nedostajao.